když se potká místo a světlo


když se potká místo a světlo

jsou obecně známé pohledy na památky, hrady, architekturu, či krajinu, které nafotí každý návštěvník daného místa. Ani já se neubráním zmáčknutí spouště na takto fotograficky známém místě (pokud se mi podaří alespoň na chvíli odstrčit pár japonských turistů ze záběru). Ovšem mnohem raději hledám pohled, který není běžný. Je to většinou i o souhře času a počasí, které musí být přátelsky nakloněno. Kolem Urquhartu jsem jel mnohokrát, ale nikdy ho pořádně nevyfotil. Tentokrát jsem však zastavil na delší dobu a začal hledat vhodné místo. Drze přelezl jeden plot soukromého pozemku a postavil stativ. Pár ostrých večerních paprsků slunce se prodralo mezi mraky a odměnilo mě za tu opovážlivost. Dopadlo právě tam, kde bylo třeba a ostatní krajina zůstala ve stínu. Doma jsem se Googlem ujistil, že tento záběr opravdu běžný není …

Lokace: Loch Ness, Urquhart Castle,

Klíčová slova: hrad, zřícenina, loch, večerní slunce

Fotografie byla již 5027× zobrazena

152112227
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Ivan Anderle
ono to je Jarko hlavně bezvadný místo, ostatně jako celé Skotsko ... ;-)
Jarka
bezvadná
Ivan Anderle
mám Milane dvě podobné a vybral jsem si nakonec tuto, kde projel nějaký člun po hladině a trochu jí rozvlnil ... ten zákon, že majitel musí umožnit volný průchod přes svůj pozemek mě přijde jako moc bezva věc. Pozor platí to jen pro průchod né pro průjezd :-D a tak když se jede světový pohár RAC Rallye, tak se tam nedá zkoušet a jedou to jezdci jen na oči, protože majitelé dovolí průjezd jen v den závodů ... ;-)
Milan
Zase super světlo;-).Ale tady se mi moc líbí jěště ta hladina - celkově je to paráda.:-)
Jiří Farkaš
no jo, když tam ty ploty maj úplně všude... to se občas přelízt musí:) Navíc když tam existuje to právo průchodu, že? Co na tom, že by se asi mělo jít bránou:))
Ivan Anderle
tak ploty mě Jirko překážely už od mala. Nejdřív ten kolem školky, potom ten kolem kasáren a úplně nejvíc ten kolem celé naší země. Ovšem je pravda, že ten co jsem přelezl byl od soukromého majetku a to by se mělo respektovat. Jinak díky za nabídku, určitě někdy využiji ...
Jirka A.
Ten plot stál za to! Paráda. A dík za návštěvu u mě.:-) Tvoje pozvání platí i obráceně. Kdyby jsi chtěl být někdy hodně brzy ráno v Českém ráji a nechtěl vstávat tak brzy, můžeš přespat u mě na el.;-)
Pavel "B"
jak říkáme u nás doma, když odfiltruju děti s všudypřítomným "hustý", "hezkypěkně" :-D