kde McDonald nechybí


kde McDonald nechybí

upršené a věčně zelené skotské hřbitovy to je téma, co by vydalo na celou sérii fotek. I pouhé čtení jmen na náhrobcích stojí za to. Nedaleko Staffinu je například hřbitov, na němž jsem si přečetl, že víc jak polovina pochovaných nebožtíků se jmenovala Mc Donald. A na této fotce je na náhrobku v popředí vytesáno slavné jméno z Bohatýrské trilogie: Mac Persam. Kdo nezná tuto knihu od Rady a Žáka, ten nepochopí mé nadšení. Náhoda tomu chtěla, abych právě JÁ objevil ztracený hrob slavného pistolníka z Brd, o němž pověst vypráví, že jeho pistole Šárka nesla stejně jistě rovně, jako do oblouku.
(Bohužel, špatně jsem při prvním kouknutí přečetl jméno a tak nezbývá než omluva skotskému nebožtíkovi – jméno na kameni vytesané je MacPherson)

Lokace: Skotsko, Gairloch

Klíčová slova: hřbitov, náhrobní kámen, hřbitovní kameny

Fotografie byla již 4771× zobrazena

16141755
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
Ivan Anderle
a nejlepší by bylo to fotit i na nějakém jiném hřbitově viď :-D:-D:-D to co Jarko popisuješ, by byla ale úplně jiná fotka :-)
Jarka
Zkus to trochu strašidelně s malou HO, trochu mázlý ..... ňáká duchařina by na tomhle byla dobrá :-D Neškodilo by kdyby tam někdo proběhl ...... na tomhle bych se já pěkně vyblbla :-D;-D
Ivan Anderle
za pár dní tam zase jedu a tak třeba i mlha bude
Jarka
Ta je parádní ;-) Ještě by byla suprová s hustou prosvícenou mlhou, ale to by zase jiná :-)
Ivan Anderle
musíme holt pracovat na popularizaci :-D
Michal Kupsa
Je ale skoda, ze se o teto knize obecne tak malo vi. Podle me je to opravdu lahudka a to nejen pro trampy.
Ivan Anderle
však já tušil Michale, že to právě tebe pobaví. Je to ale záležitost, kterou správně ocení jen uctívači trampské Bible, kterou Bohatýrské trilogie opravdu je ... :-)
Michal Kupsa
Fakt pekna fotka, atmosfera je primo dokonala ale to jmeno na nahrobku, to je proste pecka. :-D Bohatyrska trilogie je proste pecka a tohle primo svadi k tomu, o tom neco napsat, coz se ti skvele pocedlo .... :-D P.S. - Budu muset link (s prislusnym komentarem) rozeslat kamosum z vandru. ;-)