Petr Janoušek

Potkal jsem kdysi na golfu fotografa.

Bylo krásné dopoledne, svítilo slunce a tráva měla správně zelenou barvu. Stál kousek vedle 18. grýnu na který jsem právě hrál a byl zaujat jen svým hledáčkem. Ležel jsem asi 120m od jamky a on se jen tak zkoumavě podíval na můj probeschlag a dál se soustředil na svůj záběr. Měl jsem celkem dobré číslo a tak jsem se snažil, ani tuto poslední ránu nepokazit. Zatáhnout to trochu do leva, tak bych ho trefil snad rovnou do hlavy. On mě však plně důvěřoval a moje rána skončila na grýnu, kupodivu asi jen dva metry vedle fangle a následoval „snadný“ berdipat. On měl parádní fotku a já parádní skore.

Tak jsem se seznámil s Petrem Janouškem, vyznavačem poctivé reportážní fotografie. Od té doby jsem ho viděl ještě na mnoha turnajích. Déšť, vítr, ani zničující horka, nic ho neodrazovalo od jeho touhy zachytit ten pomíjivý okamžik úspěchu či totální prohry.

Všechny emoce co na golfu vyplavou na povrch potom ukázal na svých fotografiích na krásné souhrnné výstavě v Dobřichovickém zámku na podzim loňského roku.

Petře přeji Ti dobré světlo a těším se na další tvoje fotografie.

Další jeho fotografie najdete na: www.petrjanousek.cz

Galerie k článku Petr Janoušek